Skip to main content
XS SM MD LG XL

De boekhouder als co-piloot van het bedrijf

De voortgang van de technologie en de snelheid waarmee ondernemingen hun bedrijf voeren vraagt om een verandering van de traditionele boekhouder. Als consument zijn we gewend met het verkrijgen van snel informatie van de verschillende apps op onze smartphone. We praten met gemak met Siri of Google Now en krijgen onmiddellijk antwoord wat we zoeken. De MKB ondernemer verwacht die eenvoud, snelheid en meer diepgang ook van zijn boekhouder.

Het is een feit dat de digitale transformatie ook moet plaatsvinden bij de traditionele advies- en administratiekantoren. Gebruik maken van nieuwste software van bijvoorbeeld Exact Online gekoppeld met specifieke software m.b.t. zijn bedrijf is het thans mogelijk offertes, facturen en bonnen snel te verwerken.

Maar dit is niet genoeg, de boekhouder moet het bedrijf goed leren kennen, welke processen zijn en vooral welke data is beschikbaar. De focus moet gericht zijn op de toekomst, voor de boekhouder: van het vervaardigen van de jaarrekening naar ook het interpreteren van de cijfers, het doen van voorspellingen en het geven van strategisch advies aan de MKB ondernemer.

Als boekhouder kun je het verschil maken voor een MKB onderneming. Financiële cijfers kunnen gecombineerd worden met de cijfers uit de onderneming. Meer orders betekent ook meer omzet en door verkoopcijfers uit een verkoopsysteem te ontsluiten kan de boekhouder goede voorspellingen doen. Inkoopcijfers uit een productieomgeving maken het mogelijk om heel nauwkeurig de kosten in de gaten te houden. Dit zorgt ervoor dat de MKB ondernemer veel sneller kan ingrijpen en bijsturen en maakt dat de boekhouder een echte co-piloot is.

Geïnteresseerd of heeft u vragen, neem dan contact op met Ad van Dijk, info@directfinancialcontrol.nl, +31(0)6 44412326.