Skip to main content
XS SM MD LG XL

Tableau een business analyse tool die helpt je financiële data te begrijpen

Zoals ik in één van mijn blogs heb geschreven dat de boekhouder een co-piloot moet zijn, kan een goede analyse tool hier heel goed bij helpen.

Excel is heel handig om je data in te beheren. Maar als je praktische inzichten uit je data wilt halen, dan heb je aan alleen Excel niet genoeg, daarvoor heb je een business analyse tool en een dashboard softwarepakket nodig. Tableau is zo’n tool.

tableau-logo

In bedrijven bevindt zich een grote hoeveelheid data. Deze worden ontvangen in losse rapportages die vaak niet eens worden gebruikt. Financiële dashboards worden adhoc met detailinformatie aan elkaar geknoopt om zicht te krijgen op de effectiviteit en efficiency van de bedrijfsvoering. In Tableau voeg je de aanwezige data samen in één tool waarbij de interactieve dashboards het verhaal vertellen over de prestatie van jouw bedrijf. Je kunt naadloos wisselen tussen interactieve weergaven, grafieken en rapporten.

Voorbeelden van analyses:

  • De doorlooptijd van openstaande orders: zijn de betrokken afdelingen juist op elkaar afgestemd of ontstaan er tussentijds ongewenste werkvoorraden?
  • Is de personeelsplanning optimaal geweest ten opzichte van de gerealiseerde omzet?
  • Voorspellingen van klantgedrag op basis van historische gegevens en demografische en/of geografische ontwikkelingen.

Ingeval er veel data in Excel beschikbaar is, dan is het mogelijk allerlei nieuwe inzichten te genereren door Excel en Tableau met elkaar te combineren. Tableau is ingericht op koppeling met Excel, waardoor je met spreadsheets kunt blijven werken en tegelijkertijd dieper je data in kunt duiken met eenvoudige drag en drop analyses.

Hiermee kun je analyse naar een hoger plan tillen:

  • Direct verbinding maken met meerdere spreadsheets;
  • Je spreadsheets omzetten naar een dashboard;
  • Visuele patronen snel herkennen;
  • Dieper graven dan je eerste inzichten en ontdekken hoe je verhalen vertellen met je data;
  • Je resultaten online delen.

Direct Financial Control heeft in samenwerking met netwerk partners een interactieve demo gecreëerd die de mogelijkheden van Tableau laat zien.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe Tableau jouw onderneming verder kan brengen? Neem dan contact op met Ad van Dijk, want we komen graag bij je langs! info@directfinancialcontrol.nl, +31(0)6 44412326.