Skip to main content
XS SM MD LG XL

Houd je boekhouding eenvoudig!

Of je nu als ZZP’er of MKB ondernemer je boekhouding zelf doet of geheel of gedeeltelijk laat verzorgen door je boekhouder, houdt het eenvoudig.

Tegenwoordig kun je samen met je boekhouder de gehele administratie digitaal in de Cloud doen, zodat je 24/7 inzicht heb in je financiële situatie. De boekhouder kan hierdoor over allerlei zaken snel advies geven.

Om te zorgen dat je samen met je boekhouder je administratie snel op orde heb hier een aantal eenvoudige regels:

1. Betaal via de bank

Betaal alle zakelijke betalingen per pin, Ideal of bank overschrijving. Door een automatische bankkoppeling met je administratie van het boekhoudprogramma krijg je snel en adequaat inzicht in je opbrengsten en kosten.

2. Scheid zakelijk en privé

Open een zakelijke rekening bij je bank voor je bedrijf en gebruik deze alleen voor zakelijke betalingen. Wanneer je geld van zakelijk naar privé overmaakt, doe dat dan met een maandelijkse bankoverschrijving. Vermijd betalingen via de pinautomaat van bijvoorbeeld de supermarkt. Zo houd je je zakelijke administratie overzichtelijk. De boekhouder moet het boekhoudprogramma alle transacties van een bankrekening laten verwerken.  Als alleen zakelijke afschrijvingen verwerkt moeten worden, hoeft de boekhouder niet bij twijfel van een zakelijk of een privé betaling contact op te nemen.

3. Bonnen gelijk uploaden in de app van het boekhoudprogramma

Veel gaat verloren met het zoeken naar de facturen en vooral bonnetjes bij de bankafschrijvingen. Het vraagt een klein beetje discipline, maar zorg dat bij ontvangst je deze onmiddellijk of einde werkdag deze in je app van het boekhoudprogramma upload.

4. Maak je verkoopfacturen in je boekhoudprogramma

Voor je verkoopfacturen maak gebruik van de mogelijkheden van je boekhoudprogramma om deze naar je klanten te sturen. Door gebruik te maken van een Word of Excel formaat is de kans voor het maken van fouten aanwezig en voorkom je dat je klanten foutieve facturen krijgen.

Wil je advies over het inrichten van je boekhouding of laten verzorgen, neem dan gerust contact op met ons. Voor niet Nederlandse ZZP’ers en MKB ondernemers kunnen wij de gehele boekhouding in de Engelse taal verzorgen, eveneens de jaarrekening en de belastingaangiften.

Direct Financial Control | info@directfinancialcontrol.nl, +31(0)6 44412326.