Skip to main content
XS SM MD LG XL

Een boekhouder als toegevoegde waarde

Veel mensen werken door de corona crises thuis. Zij ontdekken hierdoor het vrije bestaan en zien mogelijkheden vanuit huis om zelf een bedrijf op te starten. Anderen uit noodzaak door verlies van hun baan. Voorbeelden zijn het opzetten van een webshop, advisering en coaching online, muziekles via YouTube, professionele belegger of daghandelaar, enz.

Voor startende ondernemers is de verplichte administratie vaak een probleem of zelfs een struikelblok.

Je ontkomt er niet aan te moeten voldoen aan de verplichte eisen van de Belastingdienst.

Zoals het bijvoegen en bewaren van:

 • In- en verkoopfacturen
 • Urenregistratie
 • Bankafschriften
 • Reiskosten
 • (kassa)bonnen

De wettelijk bewaarplicht is zeven jaar voor:

 • Het grootboek
 • De debiteuren- en crediteurenadministratie
 • De voorraadadministratie
 • De in- en verkoopadministratie
 • Bankafschriften
 • Agenda’s
 • De loonadministratie

Voorkom boetes!

Het bijhouden van de administratie kun je in principe zelf doen. Zelfstandige ondernemers zijn verplicht om ieder jaar aangifte inkomstenbelasting te doen. Van belang hiervoor is een geordende administratie, die alle gegevens moeten bevatten over jouw onderneming en vormt de basis voor de belastingaangifte. Een onvolledige administratie of te laat aangifte doen kan leiden tot fikse boetes!

Administratie uitbesteden

Je kan de administratie geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan een boekhouder van een administratiekantoor, hetgeen je een hoop tijd scheelt. Tijd die je kunt gebruiken voor het daadwerkelijk ondernemen: je bedrijf runnen, het vinden van klanten, nadenken over nieuwe initiatieven en groei realiseren.

Fiscale aangelegenheden

Naast het ontzorgen van je administratie is tevens het voordeel je minder hoeft te verdiepen in allerlei fiscale zaken, zoals afschrijvingen, de BTW aangifte en aftrekposten. Daarnaast is de boekhouder volledig op de hoogte van de regels die voor startende ondernemers van toepassing zijn, zoals:

 • Zelfstandigenaftrek
 • Startersaftrek
 • MKB-winstvrijstelling
 • Fiscale Oudedagsreserve (FOR)

Maak afspraken

Met een boekhouder kun je afspraken maken welke werkzaamheden je zelf doet en welke je door hem of haar laat verzorgen. Bovendien kent je boekhouder vaak voorbeelden uit eigen praktijk en kan actief meedenken en je helpen je nieuwe initiatieven vorm te geven.

Met Digitaal boekhouden van Direct Financial Control kun je kiezen voor de complete verzorging van je administratie en voorziet in de mogelijkheid zelf een gedeelte te doen. Zoals zelf verkoopfacturen maken met software die ook mogelijkheden heeft je klantenbestand te onderhouden en offertes op te stellen. Geen gezeul met mappen, alles digitaal aanleveren. Voor het verzorgen van de belastingaangiftes en personeels- en salarisadministratie werken we samen zeer ervaren partners.

Wil je advies over het inrichten van je administratie of laten verzorgen, neem dan gerust contact met ons op. Voer je zelf de gehele administratie dan kunnen wij online meekijken en advies geven waar nodig. Voor niet Nederlandse ZZP’ers en MKB ondernemers kunnen wij tevens de gehele boekhouding in de Engelse taal verzorgen, eveneens de jaarrekening en de belastingaangiften.

 

info@directfinancialcontrol.nl | www.directfinancialcontrol.nl